Vem snodde osten?

16.12.2016 20:26

Boken är till för att väcka tankar kring förändringar och hur man kan hantera dessa. Även om boken har några år på nacken är den fortfarande mycket läsvärd och tar inte lång tid att läsa. De flesta kan nog känna igen sig i någon av de olika karaktärerna även om man oftast kanske inte är lika extrem som figurerna. Rädsla och oro är nästan alltid en del av känslorna som kommer vid förändringar, åtminstone innan förändringen tar riktig form. Ofta blir förändringar inte negativa i praktiken och även om de blir negativa blir det inte bättre om man "gräver ner huvudet i sanden".

Jag har valt ut ett citat från boken:

"Att tidigt upptäcka små förändringar hjälper en att anpassa sig till de större som är på väg."

Jag kan varmt rekommendera alla som är intresserade av lära sig mer om förändringsarbete att läsa "Vem snodde osten?" av Spencer Johnson.
Utgiven av BrainBooks 2000, ISBN: 9789189250437.

Nedan redovisas författarens och förlagets beskrivning.

"Vem snodde Osten? är en insiktsfull och roande berättelse om hur du kan lära dig att tackla förändringar i arbetsliv och privatliv.

Boken handlar om fyra figurer som bor i en labyrint. De söker efter ost som ska ge dem näring och lycka. Osten är symbolen för vad var och en av oss vill ha ut av livet.

I historien ställs de fyra figurerna inför en oväntad förändring. En av dem ristar in sina erfarenheter i labyrintens vägg. Medan du läser inser du hur du själv kan ta itu med förändringar utan att bli stressad. Istället kan du njuta av framgången - hur du än väljer att definiera den.

Vem snodde osten? berör viktiga livsfrågor som vi alla ställs inför, oavsett ålder.

Spencer Johnson, medicine doktor, en av värdens mest framgångsrika författare inom managementområdet. Tillsammans med Kenneth Blanchard har han skrivit "The One Minute Manager".”

 

Länkar
Länk till fortsättningshistoria.

 

Boken kan köpas av Adlibris, CDON och Bokus.