Lämna labyrinten

11.07.2020 09:39

Boken är en uppföljare till boken ”Vem snodde osten” och är även denna till för att väcka tankar kring förändringar och hur man kan hantera dessa. Berättelsen tar vid där föregående bok slutar och handlar om pysslingen "Stön" som blev kvar.

En viktig del i innehållet handlar om att förändra tankemönster när förändringarna kommer. Vi faller olika långt ner i förnekelsehörnan och har olika svårt att ta tag i problem innan vi kommer för djupt.

Jag har valt ut ett citat från boken:

"Ibland måste man tro på något, innan man kan se det."

Jag kan varmt rekommendera alla som är intresserade av lära sig mer om förändringsarbete att läsa " Lämna labyrinten: ett fantastiskt sätt att våga bryta mönster." av Spencer Johnson.
Utgiven av Volante 2019, ISBN: 9789188869845.

Nedan redovisas författarens och förlagets beskrivning.

Wall Street Journal Bästsäljare

Den bästsäljande uppföljaren till fenomenet "Vem snodde osten?" som sålt 28 miljoner exemplar och förändrat liv världen över.

I sin varma och underhållande stil berättar Dr. Spencer Johnson en ny enkel fabel som pekar ut de grundläggande sanningar som kan hjälpa dig att förändra ditt liv. Skriven för att passa alla åldrar och bakgrunder är det här en berättelse som tar en timme att läsa, med insikter som varar en livstid.

I en labyrint bodde två personer stora som möss, som båda levde på ost. När vi först mötte dem i Vem snodde osten? drabbades de av en oväntad förändring, när osten de älskade plötsligt tog slut. Den ena av dem lyckades hantera förändringen genom att ge sig av i jakt på ny ost. Men vad hände med han som blev kvar?

Lämna labyrinten avslöjar hur du kan hantera enorma förändringar som verkar omöjliga att undvika. Genom att följa en mycket liten person när han sakta börjar ifrågasätta sina egna tankemönster får vi syn på vad som krävs för att göra mycket stora förändringar och det är mycket enklare än vi tror.

När du följer med på resan kommer du att upptäcka hur du kan få ut mer av livet genom att tänka utanför boxen. Eller, i det här fallet, labyrinten
.”