Chefen suger

25.12.2015 17:20

En provocerande titel på en bok om ledarskap. Boken ger "osminkade" exempel på dåligt ledarskap från respekterade företag. Boken är ett mycket bra alternativ om man vill ha en bok som man snabbt läser samtidigt som den är tankeväckande. Utifrån exemplen ges även förslag på hur man borde gjort för att förbättra resultaten.

Boken är även tänkt för medarbetare samt ger lite råd i hur man kan hantera dåliga ledare.

Jag har valt ut ett citat.

"Delaktighet och dialog är inte till för att det är trevligt och demokratiskt - det är till för resultatet. Men samtidigt kommer arbetsplatsen att bli trevligare. Därmed ökar möjligheterna att förbättra resultatet."

Boken kan jag varmt rekommendera och den är skriven av Per-Åke Svensson & Olle Sjösäter samt heter "Chefen suger, Den osminkade versionen av nordiskt ledarskap i dag".
Utgiven av Verkligt Visionärt Ledarskap 2009, ISBN: 9789163345753.

Nedan redovisas författarens och förlagets beskrivning.

”Det har skrivits många böcker om ledarskap utan att ledarskapet på våra arbetsplatser blivit bättre för det. Alla dessa böcker behandlar olika teorier om hur det borde vara. Det gör inte den här boken. Den tar avstamp i verkligheten. Den säger som det är. Författarna skriver på ett enkelt och flyhänt sätt om sådant som inte fungerar i svenskt och nordiskt arbetsliv i dag och ger exempel från några av våra mest respekterade företag.

De olika typer av problem och situationer som beskrivs har det gemensamt att delaktighet och/eller dialog saknas och att det därför uppstår problem.

Syftet med boken är att ledare och arbetstagare ska känna igen situationerna och problemen från sin egen vardag och därmed vara nyfikna och mottagliga för de lösningar som diskuteras.”


Boken kan köpas av Adlibris, CDON och Bokus.